• csü. ápr 18th, 2024

Romániában a Magyarság összlétszáma lecsökkent a kritikus 1 millió fő alá!

ByErdély Magazin

nov 8, 2021
Erdély
Erdély
Erdély

Az RMDSZ eljátszotta már az összes esélyét arra, hogy az Erdélyi Magyarság megbízzon benne!

Romániában a tíz évvel ezelőtt tartott népszámláláson 1,22 millió magyar nemzetiségű lakost számláltak meg. A legutóbbi, 2011-es népszámláláson Románia állandó lakossága 20,1 millió fő volt. Becslések szerint a lakosság mintegy 94 százaléka vett részt akkor valójában a cenzuson. Az etnikumukról nyilatkozók körében a romániai magyar lakosság aránya hat és fél százaléknak felelt meg Románia összlakosságán belül.

„KEDVES MAGYAR HONFITÁRSAIM!” – EGY ROMÁNIAI MAGYAR LEVELE

SZAKÉRTŐK SZERINT A MAGYAROK SZÁMA A VALÓSÁGBAN JÓCSKÁN NAGYOBB Romániában, MINT 1,28 MILLIÓ, viszont senki sem tartja számon azt, hogy mennyi magyar megy nyugatra a jobb megélhetés reményében és azt sem tartják számon, mennyi a vegyesházasság!

Erdélyben, a Partiumban és a Bánátban élő Magyarság között is nincs olyan, akinek egy rokona, barátja, vagy ismerőse ne élne külföldön tartósan! Persze a politikusok, az RMDSZ szerint minden rendben van, de az emberek többsége tudja, hogy csak folyamatosan hülyítik őket!

Becslések szerint Románia hivatalos lakosságának a 20-25%-a él tartósan más országban, Ha ezekkel az adatokkal számoljuk a Romániai Magyarságot, akkor már nem él 1 millió magyar Erdélyben! Aggasztóak ezek az adatok!

A 2019-es Európai választásokon az RMDSZ éppen elérte, meghaladta az 5%-ot, azaz 5.26%-ot ért el.

A 2016-os parlamenti választásokon az RMDSZ-re Erdélyben összesen 423 449 szavazat érkezett, de 2020-ban már csak 325 228! Ha nem lépné át az RMDSZ a parlamenti küszöböt, akkor is lenne parlamenti képviselete a magyarságnak, hiszen több megye is akkreditálhat szenátorokat!

Sajnos a Magyar állam pénzei is rossz helyre érkeznek, amikből az Erdélyi Magyarság nem tud profitálni!

Megy az ingatlanmutyi Erdélyben, a Zsibói kastély magyar kormányközeli oligarhák zsebében landolt!

Mielőtt tovább pörgetnéd a telefonodat, érdemes pontosan értelmezve elolvasni a cikket és elgondolkodni! 32 év alatt Erdélyből eltűntek a Németek és a Magyarságot is ugyan úgy elnyomja az “államalkotó” népet képviselő politikusok, mint 32 évvel ezelőtt. El lehet mondani, hogy a Romániai Magyaroknak 32 éve NINCS választásuk, hiszen kényszerből csak 1 pártra tudnak szavazni akik nem a megválasztóikat, hanem a saját zsebüket képviselik és főleg az utóbbi 11 évben elképesztő mértékben meggazdagodtak!

Kedveskéim Erdély soha sem lesz Svájc – egy román tudós írása örökérvényű!

 

 

 

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük