• szo. ápr 20th, 2024

Magyarországnak is demográfiai katasztrófával kell szembenéznie!

Magyarországon egy demográfiai katasztrófa kezd kialakulni!
Kelet-Európai vendégmunkások
Kelet-Európai vendégmunkások

Magyarországon a csapból is a migránsok, meg Soros csöpög, csak arról nem beszél, főleg a kormány közeli média, hogy mennyi magyar kénytelen a jobb megélhetés reményében elhagyni az országot. 2021-re már minden tizedik magyar főleg nyugatra ment! Amíg tíz évvel ezelőtt főleg a hitelkárosultak vették a vándorbotot, a mostani 2021 végi infláció miatt majd még többen mennek majd nyugatra! Sajnos nyugodtan állíthatjuk, hogy körülbelül 800-850 magyar hiányzik az országból!

Jelenleg „hivatalosan” 509.961 magyar állampolgár él, dolgozik tartósan más Európai országban! Ebben nincs benne, USA, Kanada, Ausztrália, stb.

Magyarországon már nem élnek sajnos 9 millióan sem!

A wikipédia azt írja, 2020. január 1-jén 9.769.526 fő volt az ország lakossága.

A KSH szerint 2021 január 1-én 9.890.640 fő volt az ország lakossága.

A population,city szerint pedig 9.638.634 jelenleg Magyarország lakossága.

Ennyi magyar él európa más országaiban
Ennyi magyar él európa más országaiban

No most melyik az igaz? Persze ezekbe az adatokba nem számolják bele a külföldön élő MAGYAR állampolgárokat, azok gyermekeit. Sok esetben a külföldön született gyermekek is nem automatikusan az adott ország állampolgára lesz, hanem a szülei állampolgárságát kapja meg. Ausztriában is már százezer fölött, pontosan 2021 októberben 103 347 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában – idézi a Privátbankár az Österreichische Sozialversicherung adatait. Ez 4291 fővel kevesebb, mint az eddigi történelmi rekordot jelentő augusztusi, de 10 544-gyel több, mint tavaly ilyenkor, és 9256-tal több a 2019. októberinél.

NÉZZÜK MEG, HOGY HIVATALOSAN MENNYI MAGYAR ÉL ÉS DOLGOZIK AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN EGY 2018-AS FELMÉRÉS SZERINT! Hivatalosan 114.600!

A LONDONI BELÜGYMINISZTÉRIUM CSÜTÖRTÖKÖN ISMERTETETT STATISZTIKÁJA SZERINT A 2021 JÚNIUS 30-I HATÁRIDŐIG 154 100 MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR FOLYAMODOTT TARTÓS NAGY-BRITANNIAI LETELEPEDÉSI ENGEDÉLYÉRT. Ez 25% több, a hivatalosan megállapított adatoknál! Ha ezt a különbséget vesszük figyelembe, akkor KÖRÜLBELÜL 650 EZER MAGYAR ÉL MÁS EURÓPAI ORSZÁBAN és ebben a föld más részein élő magyarok nincsenek benne!

Romániában éppen egy demográfiai katasztrófa van!

Az Egyesült Királyságban élő magyarok számát övezte a legtöbb kérdőjel az elmúlt években. Az alábbi grafikonon több adatforrást hasonlítottunk össze. Az Egyesült-királysábeli Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) félévente teszi közzé egy-egy évre vonatkozóan a népességfelmérését. Ez egy megkérdezéses adatfelvételre épül, amiben 320 ezren vesznek részt a 68 millió lakosú országban. Ez a lakosság 0,5 százaléka, vagyis a kisebb népcsoportokra nagyobb a hibahatára. Az ONS a felvétel kapcsán jelzi is a statisztikai hibahatárt, amit mi is berajzoltunk. További probléma, hogy az adatokat többször is jelentősen módosították, visszamenőlegesen.

Németország a fő célpontja a magyarnak
Németország a fő célpontja a magyarnak

A szigetországban élő magyarok számánál feltüntettük az idén augusztusra elkészült statisztikai modellek újrasúlyozásával készült eredményeket is. A legfrissebb módszertan az eddigieknél enyhén kevesebbre becsüli az ott élő magyarok és magyar állampolgárok számát.

Az Egyesült Királyságban élő magyarok száma régóta vita tárgya a magyar médiában is, nem ritkán 250 ezres számot is emlegettek. A nehézséget az adja, hogy az országban nem gyűjtik központi rendszerek alapján például a társadalombiztosítási járulékot fizető munkavállalók számát, ami más európai országokban bevett gyakorlat. Ezért az újonnan igényelt társadalombiztosítási számokból próbáltak az adatra következtetni.

Csakhogy a legtöbb elemzés nem vette figyelembe, hogy sokan kisebb időszakra mennek ki dolgozni, esetleg átmeneti jelleggel. Emellett a statisztikákban fontos szerepe volt a külföldön tanuló magyaroknak is.

A brexit utáni új regisztrációs szabályok kapcsán nagy visszhangot váltott ki, hogy a június végi adatok szerint 154 ezer magyar állampolgár igényelte ezt a jogi státuszt, vagyis az ONS 114 ezer magyar származású lakosánál is többen.

Ez nem azt jelenti, hogy valamit nagyon rosszul mértek volna a statisztikák. Ahogy az ONS részletesen elmagyarázza, ennek fő oka az, hogy letelepedési engedélyt például családtagok is igényelhetnek – ez önmagában megmagyarázhatja a különbséget a két adat között.

Alapvetően azt kellett bizonyítani a jelentkezőknek, hogy folyamatosan legalább öt éve élnek az Egyesült Királyságban, ám az ehhez szükséges dokumentumok áttekintésekor kitűnik, hogy évente fél év tartózkodás is elég ehhez, illetve ha valakinek aktív volt a kinti társadalombiztosítási száma, jó eséllyel megkapta a státuszt.

Ráadásul az előzetes letelepedési státusz – ami része az összesített adatoknak – még ennél is enyhébb kitételeket tartalmaz: csupán fél évig kellett az Egyesült Királyságban élni 2020. december 31-e előtt folyamatosan. Márpedig az összes jóváhagyott letelepedési engedély 45 százaléka ilyen volt*. Ez is azt mutatja, hogy az igénylők közel fele olyan lehetett, aki próbált ennek az enyhe feltételnek megfelelni.

Mivel a letelepedési engedély nem kerül semmibe, ha valaki jogosult rá, egyszerűbb most megszereznie. Akik ebben a rendszerben nem tudnak részt venni, már csak jóval költségesebb és macerásabb eljárással tudnak majd az Egyesült Királyságba hivatalosan kiköltözni és munkát vállalni.

 

 forrás: G7, Portfolio, Wikipedia, Population city

 

 

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük